Hillitsemme ilmastonmuutosta

 
 

Metsiä kutsutaan syystä usein maapallon keuhkoiksi. Ne tuottavat happea ja sitovat hiilidioksidia. Kasvavat metsät sitovat hiiltä ilmakehästä puubiomassaan. Kun puuta korjataan, hiili siirtyy puusta valmistettuihin tuotteisiin. Tuotteen elinkaaren lopulla hiili vapautuu takaisin ilmakehään seuraavien puusukupolvien sidottavaksi. Jotta tämä kierto voi jatkua, jokaista korjattua puuta kohden on istutettava uusi puu. Kestävästi hoidetut metsät toimivat hiilinieluina tuottaen samalla puuta, jolla voidaan korvata fossiilisia materiaaleja.

 
 

Ilmastositoumuksemme

-65 %

Vähennämme toimintamme CO2-päästöjä

 

-30 %

Vähennämme toimitusketjumme CO2-päästöjä

 

Kehitämme ilmastopositiivisia tuotteita

Säilytämme metsät hiilinieluina

 
 

Kestävästi hoidetut metsät toimivat hiilinieluina

Istutamme 55 miljoonaa puuntainta vuodessa eli vuosittain yli 100 puuta joka minuutti. Metsän uudistaminen korjuun jälkeen on kestävän metsänhoitomme peruspilari. Toimintamme ei aiheuta metsäkatoa.

Suunnittelemme korjuumäärät huolellisesti varmistaaksemme, että metsätaloutemme on kestävällä pohjalla. Istutamme enemmän puita kuin korjaamme, ja turvaamme arvokkaat elinympäristöt. 

Hoidamme metsiämme, jotta ne voivat toimia hiilinieluina. Teemme jatkuvaa tutkimusta asiantuntijakumppaneiden kanssa ymmärtääksemme paremmin metsiemme vaikutuksia ilmastoon.

Lue lisää: UPM syventää tieteellistä tietopohjaa tuotteidensa ilmastovaikutuksista

 

Suomi: Hiilinielu = puuston kasvu – poistuma (hakkuut ja luonnonpoistuma) + maaperänielu (käytetty Yasso07-mallia). Uruguay: Hiilinielu = puuston hiilivaraston muutos + maaperänielu (käytetty Yasso07-mallia). USA: Hiilipäästö = puuston hiilivaraston muutos. Pyrimme jatkuvasti parantamaan ja yhdenmukaistamaan menetelmiä ja tekemään laskelmista entistä täsmällisempiä. Vuonna 2023 parannettiin Uruguayn maaperän hiilimalleja todellisten mittausten avulla. Edellisen vuoden luku ei siis ole täysin vertailukelpoinen.

 

Näin metsät sopeutuvat ilmastonmuutokseen ja toimivat pitkäaikaisina hiilinieluina

 

Hiilinielulaskenta Suomessa, Yhdysvalloissa ja Uruguayssa

Luonnonvarakeskus (Luke) laskee omien ja vuokrattujen metsiemme ja puuviljelmiemme hiilinielun Suomessa, USA:ssa ja Uruguayssa. Tulokset raportoidaan vuosittain viiden vuoden keskiarvona, ja laskentaa kehitetään parhaiden käytäntöjen kehittyessä.

UPM:n vuosikertomus 2022, s. 16

 
 

Forest Action: Hiilinielulaskelmat UPM:n metsissä Suomessa

 
 

IPCC:n raportti: metsäsektorilla on erityinen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa

 

Puupohjaiset materiaalit ja tuotteet korvaavat fossiilisia

Puu on uusiutuva, kierrätettävä ja hiilineutraali raaka-aine ja siksi innovatiivisilla puupohjaisilla tuotteilla on kiinnostava tulevaisuus fossiilisten raaka-aineiden korvaajana..

Kestävät metsänhoidon käytännöt ja metsien kyky toimia hiilinieluina luovat perustan kestäville puupohjaisille tuotteille. Metsän kokonaishiilensidontakapasiteetti sisältää myös maaperässä olevan hiilen. 

Käytöstä poistettujen alueiden metsitys ja istutus ovat tehokas tapa lisätä metsien hiilensidontakapasiteettia. Uruguayn puuviljelmämme sitovat hiiltä huomattavasti enemmän kuin vertailualueina käytetyt ruohomaat.

Puumateriaalin tehokas käyttö vaikuttaa merkittävästi puupohjaisten tuotteiden hiilijalanjälkeen. Maksimoimme korjatun puun käyttöasteen hyödyntämällä puunjalostuksessa syntyvät sivutuotteet ja -virrat. Loistava esimerkki tästä on uusiutuva dieselimme, jota valmistetaan selluntuotannossa syntyvästä raakamäntyöljystä.

Lue lisää innovaatioista

 

Kun tiede kohtaa tarkoituksen

 

IPCC:n raportti: metsäsektorilla on erityinen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa

 
 
 

Lue lisää aiheesta

UPM ottaa luonnon huomioon joka päivä
Artikkeli | 08/29/2024 13:07:32 | 6 min

UPM ottaa luonnon huomioon joka päivä

Lue lisää
Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää
Blogi | Elina Warsta | 03/21/2024 09:02:54 | 2 min

Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää

Lue lisää
Luonnonhoito puree lahopuusta riippuvaiseen lajistoon
Blogi | Miika Laihonen | 11/28/2023 09:35:41 | 4 min

Luonnonhoito puree lahopuusta riippuvaiseen lajistoon

Lue lisää
2023 Nature Benchmark -kestävyysarviointi nostaa UPM:n ykkössijalle
Artikkeli | Elina Warsta | 11/08/2023 07:16:48 | 3 min

2023 Nature Benchmark -kestävyysarviointi nostaa UPM:n ykkössijalle

Lue lisää