Kiertotalous vastaa kahteen aikamme suurimmista haasteista: ilmastonmuutokseen ja resurssien niukkuuteen. Teemme kiertotaloudesta totta vähentämällä jätettä, lisäämällä materiaalien ja sivuvirtojen uudelleenkäyttöä ja luomalla lisäarvoa kestävillä ratkaisuilla.
Metsät ovat UPM:n biopohjaisen kiertotalouden ytimessä. Niistä saatavalla puulla tuotamme uusiutuvia biopohjaisia tuotteita ja materiaaleja. Tämän vuoksi kestävä metsänhoito on meille tärkeää. Olemme sitoutuneet ilmastopositiiviseen metsätalouteen ja lisäämään metsäluonnon monimuotoisuutta omissa metsissämme. Lisäksi pidämme huolta siitä, että metsämme kasvavat enemmän kuin niitä käytetään.
Jopa 80 % tuotteiden ympäristövaikutuksista määräytyy suunnitteluvaiheessa. Kestävän tuotesuunnittelun konseptimme avulla kehitämme kierrätettäviä tuotteita uusiutuvista raaka-aineista. Yhteistyö on siinä avainasemassa. Yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa innovoimme ja kaupallistamme uusia ratkaisuja, jotka lisäävät uusiutuvien ja kierrätettävien materiaalien käyttöä – ja tekevät biopohjaisesta kiertotaloudesta totta.
Huomioimme tuotteidemme sosiaaliset - ja ympäristövaikutukset niiden koko elinkaaren ajalta, aina materiaalien valinnasta tuotteiden valmistamiseen, käyttöön, uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen. Monet tuotteistamme on tehty tähteistä, tuotantomme sivuvirroista ja kierrätysmateriaaleista. Esimerkkejä tuotantomme sivuvirroista ovat tuhka, mäntyöljy, puupohjaiset tähteet ja kalkki.
Tavoittelemme tuotannossamme syntyvän kaatopaikkajätteen nollatasoa globaalisti vuoteen 2030 mennessä. Tämän jälkeen prosessijätettä ei päädy lainkaan kaatopaikalle tai polteta ilman energian talteenottoa. Lisäksi tavoitteenamme on käyttää ainoastaan kierrätettyjä ravinteita omissa jätevedenpuhdistamoissamme vuoteen 2030 mennessä.
Metsä- ja paperiteollisuuden jätevedet ovat ravinneköyhiä ja siksi jätevedenpuhdistamon biologiseen vaiheeseen on lisättävä typpeä ja fosforia, jotta bakteerit saadaan toimimaan. Kierrätysravinteiden käyttö pienentää vesistöjen kokonaisravinnekuormitusta ja vähentää sekä tuotannoltaan energiaintensiivisen typen että luonnonvarana ehtyvän fosforin käyttöä.