Artikkeli | 05/21/2019 06:04:50 | 2 min Lukuaika

Barrier-papereista paljon kaivattu vaihtoehto muoville

Muovijätteestä puhutaan nyt paljon ja siihen liittyvien ongelmien vähentämiseksi kuluttajat etsivät vaihtoehtoisia, kierrätettäviä materiaaleja. Yhden ratkaisun ongelmaan tarjoavat uusiutuvista raaka-aineista valmistetut pakkausmateriaalit, jotka luontoon päätyessäänkään eivät tuota muovijätettä vaan hajoavat osaksi luonnon kiertokulkua.

UPM Specialty Papers kehittää aktiivisesti kierrätettäviä ja uusiutuvia barrier-papereita kääre- ja pakkauskäyttöön. Nämä erikoispaperit korvaavat elintarvikepakkauksissa käytettäviä kertakäyttöisiä, muovipinnoitteisia papereita.

Kuluttajat kohtaavat näitä papereita esimerkiksi kahvilassa kääräistynä voileivän ympärille tai ostaessaan street food -kojulta syötävää junaan kiirehtiessään. Muovipinnoitteiset käärepaperit ovat haasteellisia kierrättää, mutta UPM:n barrier-paperit soveltuvat paperinkeräykseen siinä missä junassa luettu päivän lehtikin.

 

Biohajoavat paperit ovat tulevaisuudessa vahvoilla

Kiinnostus kestävää kehitystä kohtaan lisääntyy ja kuluttajat suosivat yhä enemmän kierrätettäviä, uusiutuvista raaka-aineista valmistettuja pakkauksia.

”Kaikki lähtee kuluttajakäyttäytymisestä. Ihmiset tietävät, että elintapojemme tulee muuttua kestävämmiksi. Raaka-aineita ja ympäristöä säästävillä ratkaisuilla on vahva kysyntä ja meidän tulisi pystyä tarjoamaan kuluttajille heidän kaipaamiaan vaihtoehtoja”, tuoteportfoliojohtaja Mikko Rissanen UPM Specialty Papers -liiketoiminnosta toteaa.

”Kertakäyttömuovia koskevat uudet rajoitukset ja kierrätettävien materiaalien suosiminen lainsäädännössä luovat tuotteillemme ratkaisevia vahvuuksia muoviin verrattuna. Kierrätysmahdollisuus sekä materiaalien nopea hajoamisprosessi ovat olennaisia tuoteominaisuuksia kertakäyttöisille pakkauksille”, Rissanen jatkaa.

”Leivän pakkaamiseen soveltuvia barrier-papereita on ollut saatavilla jo viitisen vuotta. Seuraavaksi lähdemme kehittämään vaativampia, ruuan pakkaamisessa laajemmin hyödynnettäviä ratkaisuja”, Rissanen kertoo.

Korkeatasoinen tutkimus mahdollistaa korkeatasoisen koulutuksen – UPM tukee Aalto-yliopiston sellututkimusta ja ‑koulutusta
Artikkeli | 04/08/2024 08:02:12 | 2 min

Korkeatasoinen tutkimus mahdollistaa korkeatasoisen koulutuksen – UPM tukee Aalto-yliopiston sellututkimusta ja ‑koulutusta

Lue lisää
UPM:lle jälleen EcoVadiksen korkein Platinum-tunnustus vastuullisuudesta
Artikkeli | 08/19/2021 07:53:42 | 2 min

UPM:lle jälleen EcoVadiksen korkein Platinum-tunnustus vastuullisuudesta

Lue lisää
Kuitupohjaiset pakkaus­materiaalit osa ratkaisua
Artikkeli | 06/24/2020 05:41:03 | 3 min

Kuitupohjaiset pakkaus­materiaalit osa ratkaisua

Lue lisää